http://www.vansterpartiet.se/val

Flykten från den objektiva verkligheten

Tuesday, February 21, 2006

Jaha så var ännu en blog startad i syftet att presentera alternativa sätt att förhålla sig till den verklighet som förmedlas av mediedrevet. Syftet är inte att enbart, utifrån en dogmatisk vänstervinkel, kritisera fördöma alla som inte håller med mig. Utan jag startar denna webblog mer av principiell orsak nämligen yttrandefriheten. Jag anser att det finns en klar likriktande tendens i det normativa åsiktsdrevet i Sverige, där debatten är inte bara präglas av elitism utan även av en destruktiv kommersialisering.

Blogvärlden har än så länge inneburit en stor möjlighet för mig att guidas genom internet och få saker jag annars skulle missa serverade, genom att flitiga bloggare (som jag själv avser att bli) filtrerar det bedrövliga överflödet. Och eftersom alla debattinlägg jag har läst av alla flitiga bloggare har påverkat mig i den grad att jag själv vill offentligöra min åsikter och perspektiv betyder i min subjektiva sanning att bloggandet verkligen fungerar som ett uttryck för yttrandefrihet. Även om extrema åsikter säkerligen tydligt granskas och modifieras av administratörer samt att alla inte har tillgång till dator eller inte anser sig hantera språket i den grad att de själva tar sig an det, anser jag att detta är så nära det offentliga samtalet vi kommer.

Konsekvenserna av ett likriktat mediadrev är många, så det är inte bara politik (dvs. samhället i stort) som kommer behandlas utan även saker som jag anser inte får så mycket utrymme som min egen stora passion, musiken. Därför kommer jag även leverera musiktips och annat trevligt som jag upptäcker i mitt liv.

1 Comments:

Blogger Leif Erlingsson said...

Vad kul med fler som ifrågasätter flykten från objektiviteten / subjektivitetens framfart. Jag har väl (ännu) inte bloggat i just de orden, men det är vad det handlar om. Vi förväntas lita på våra experter (jag skrev nästan skötare) bara för att de har fast blick och handslag. Se min Lita på oss.

I en ganska långa essä skrev jag nyligen om hur ett sjukt samhälle upphör att skilja på irrationella argument (som stödjer majoritetsuppfattningen) och rationella argument.

Men det är värre än så, subjektivismen VINNER över rationella hänsynstaganden. Det var likadant i den kyrka jag förut tillhörde men som jag gick ur för att de inte kunde tänka rationellt om sin egen historia, världen, etc.

Välkommen till "bloggistan"!

1:03 AM

 

Post a Comment

<< Home