http://www.vansterpartiet.se/val

Flykten från den objektiva verkligheten

Friday, March 10, 2006

En underbar bekräftelse

Den som har haft koll på världsläget har säkerligen insett vid det här laget att maktens syn på individens integritet har förändrats sedan definitionen terrorist har blivit norm och är den stora faran som vi måste skydda oss ifrån.
Noam Chomsky skriver i sin bok Hybris om den ändrade internationella rättsnormen. Och jag måste säga att det är läskigt att se Sverige gå i samma fotspår. Det är i ljuset av den amerikanska rättsnormen som dessa beslut nu kan tas. När de riktigt kriminella som bör övervakas, blundas för av svenska regeringen. 

Mot den terrorism som skrämt livet ur oss, som i media bär slöja och dynamitbälte, är för oss nordbor endast en fiktiv företeelse som bör förpassas ut ur medias strålkastare medan de större hoten måste in. Att människor i Sverige uppriktigt säger att de är rädda för muslimer är något som denna lagstiftning spär på då intrycket att vi lever med denna terrorism blir påtaglig. 

Det finns dock ett sätt att lugna nerverna hos det svenska folket och öka rättsäkerheten mot dessa sk. kallade hot - som egentligen bara finns för att rättfärdiga USA:s krig mot terrorismen. Det är att våra officiella politiker fördömer den konstanta kränkningen av männskliga rättigheter som bomballiansen fortsätter med. Och att visa att vårt demokratiska system fungerar och inte kryssa för de individer på valsedlarna som hetsade efter krig och skapandet av terrorister.   


2 Comments:

Blogger Leif Erlingsson said...

Du måste vara en sådan där samhällsfarlig sanningssägare. Som jag förklarar på http://blog.lege.net/?/49-Lita-pa-oss.html - särskilt i kommentarerna efteråt - så är sanningssägande en samhällsfarlig verksamhet där Sverige har mycket att lära USA. För i USA har till och med 30 amerikanska kongressmedlemmar undertecknat resolutioner om Impeachment = Riksrätt mot sittande regim i USA, och sånt har vi här i Sverige naturligtvis vett att tysta ned. Medan de i USA har mycket att lära om hur man ska tysta ned saker. Svenskar är alltid bäst! Se vidare http://blog.lege.net/?/49-Lita-pa-oss.html#c679 och tidigare kommentarer!

10:59 PM

 
Blogger petter said...

HAHA! Precis så! Måste säga att det är en himmelsk blog du skriver!

10:31 AM

 

Post a Comment

<< Home