http://www.vansterpartiet.se/val

Flykten från den objektiva verkligheten

Monday, March 13, 2006

Modigt Berlusconi...

men otroligt dumt. Ibland kan man ju inte undgå undran att statschefer lurar sig själva, om man själv tar initiativet till  en intervju med oppositionen och sina värsta fiender? 

Det verkar som om Berlusconis mediafilter tycks ha skadat honom själv. Annars hade knepen av storebror Bush legat nära till hands. Ni minns väl Jeff Gannon som sattes in av vita huset i presskonferenser för att bolla lätta frågor till Bush. Om ni inte minns finns det ett uppfriskande videoklipp här. Men man behöver quicktime för att kunna se det.  

Eller Armstrong Williams-skandalen, som var ytterligare ett fall av betald propaganda, eller korrumption är väl ett mer passande ordval.

Som "tur" är skulle detta aldrig inträffa i Sverige, då hela mediedrevet sympatiserar med borligheten. Och de som avviker från trenden får endast utrymme i kolumner eller insändare och då är det ju politiskt, medan borgligheten lyckas hålla isär politiken och nyheterna?
(Nicke på den tyvärr nedlagda bloggen mediakoll. Gjorde det väldigt tydligt i ett inlägg om den tydliga uppdelingen i media mellan kultur och ekonomi, som tydligt illustrerar detta.)

Men för att sammanfatta Italien i generella uttryck. Detta visar återigen på hur individers bristande historieuppfattning är direkt skadligt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home